Wednesday, August 13, 2008

WANITA, PEREMPUAN, IBU, ISTERI & ANAK

Mase aku belum kawen dulu x de le nak pikir sgt peranan aku dlm mane2 part pun... Tapi bila aku dah kawen..ada RYAN (anakku) aku rase tanggungjawab begitu mencabar diriku... Kekadang aku terpikir..."Wow..hebat gak perempuan ni...semua keje dia buat...."
Korang imagine ekk...bangun pagi lepas solat..siapkan anak..buat breakfast..(depends kalo nak breakfast la...) kemas skit2...9-5 kat opis...balik dari opis amik anak...masak utk anak & suami...bg makan anak..layan kerenah anak...sampai le anak aku mengantuk...lepas makan mlm..basuh kain...gosok baju...ada kelapangan skit ...kemas le rumah skit2 ...
Kekadang aku x percaya yg aku buat semua tugasan tu...terpikir gak nak cari org gaji...tp...org tua2 kate kalo bleh segala tugasan di rumah biarla isteri yg buat...especially basuh baju & masak serta kemas bilik tidur biar isteri yg buat coz mende tu ada aura la..aku pun x tau la...
Allah tu MAHA MENGETAHUI & MAHA MENGASIHANI hambanye...kekadang aku buat sume2 keje tu aku langsung x rase satu bebanan...aku x rase penat sangat2...kekadang aku pun rase mcm 'MAGIC' nye...heheheheheeee...yang penting ape yg kite buat kena ikhlas...heheheee..tp kekadang tu ada gak aku 'bising' skit kat suami aku...hehehee..saje cari pasal...x gaduh x meriah plak....gaduh2 manja ....hehehheee...
Apepun so far rutin aku mcm tu le...x tau le in future kalo aku nak amik org gaji...heheheheee....

1 comments:

:: i z y a n i e :: said...

jeleznye aku ngn ko
aku tingin nak jadik camtu
tp lum sampai ms nye aku jadik bini org lg..
huhu

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir