Monday, September 1, 2008

Bulan Ramadhan Bulan Pahala...

Hari ni dah masuk hari ke-2 kita berpuase...Tahun lepas aku puase dlm keadaan mengandung...Tahun ni plak aku berpuase sebagai seorg ibu...hehheheee..ibule sgt....
Anyway..aku gembira & bersyukur kerana dapat mengerjakan ibadat puase pada thn ni bersama suami & anakku...Maka berubah la kerja harian ku...Pagi tadi pun dah terlajak nak bangun sahur...sempat le setakat minum air...coz org tgh mengaji2 lagi..belum bunyi azan...Sebelum nak puase ari tu suami aku dah sibuk2 nak beli jam loceng kerana takut x sedar nak bersahur...jam tu letak sebelah telinga dia...1st day ok la coz tgh bersemangat nak bersahur..2nd day dia dgn selambe tutup jam tu...aku pun sedar2 dah bunyi org mengaji..aku check jam tu rupe2nye suami aku dah offkan jam tu...maknanye dia bangun tp tutup alarm!!
So...apele maknanye jam loceng tu kalo masih x bangun gak...? hahhahaaaa....but its ok...cume mungkin letih skit le...my Hubby tu mmg kena sahur...coz kalo x dia punye letih...tahap gaban....Yang penting puasa kali ni harap2 lebih bermakna & di berkati...aku mohon ampun dan maaf kalo ada silap & salah pada korang...semoga ramadhan kali ini akan memberi keberkatan kepada kita semua...amin..

1 comments:

faisol said...

terima kasih sharing info/ilmunya...
saya membuat tulisan tentang "Mengapa Pahala Tidak Berbentuk Harta Saja, Ya?"
silakan berkunjung ke:

http://achmadfaisol.blogspot.com/2008/08/mengapa-pahala-tidak-berbentuk-harta.html

salam,
achmad faisol
http://achmadfaisol.blogspot.com/

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir