Tuesday, December 9, 2008

MyBabySling


Actually..aku memang dah lame nak upload gambar ni...nak tunjuk korang betapa bestnye pkai babysling ni..very comfortable...& stylo...teknik dukung mcm ni sebenarnye dah lame diamalkan di Indonesia...tp dieorg guna kain batik lepas yg diikat serta boleh di'adjust' pemakaiannya depends size baby tu...
but nowadays...babysling ni diberi nafas baru gitu...very useful..aku mcm nak beli lg satu je..coz dah buruk x berganti...asyik pkai je...aku gune mende ni sejak baby umur 4-5 bulan rasenye...ada byk teknik dukung yg bleh dipraktikan...salah satunye teknik dlm gambar tu la...normally aku selalu dukung anak aku mengadap kedada or tepi..tp mcm comel je kan dukung mcm kangaroo style..=) Ryan pun mcm suke..kalo aku capai je babysling tu..dia dah sedia maklum " mama nak bawak aku berjalan le tu"...hehehehee....suke le tu nak kena kendong mcm tu...tp bergantung pd Mummies la..kalo x larat....x dapek nak nolongnye...tp kalo gune teknik yg betul..insyaAllah...yg berat akan menjd ringan dan selesa...kalo Mummies yang breastfeeding lg mudah nak bf kan baby...tutup gune babysling tu le..depends gak size baby..kalo gune yg ring style or yg leh adjust sng la..coz size baby sling tu panjang..mcm aku..gune yg jenis pouch style...so kalo anak aku 'semangat' agak payah gak le...lagi satu baby akan rapat dgn Mummies coz sentiasa berdamping bersama...kirenye boleh bau le kalo Mummies 2km jarak dr baby ahaksss!!!...poyos je...ntah2 bau x mandi..hehehehee.....tp aku sarankan/galakkan kepada Mummies yg cute silalah menggunakan babysling supaya anak anda rase lebih selamat...lebih rapat dgn anda...Almost all Mummies in the world (amik ko..world terus!) berkerjaya hebat gitu...so nak spend time ngan baby pun payah..so dgn cara ini dpt mengeratkan lg hubungan antara anak & Mummies yg cute di luar sane...=)

3 comments:

precious innocent said...

tu dia... dah mula rajin nak bposting...

rajin2 la selalu yek.. he he

an.wardrobe said...

eeee chomell nyer!!!!!

:: i z y a n i e :: said...

tomei je aku nengok ryan dlm sling tuh :)
aku ingt lagi kazen aku beli jugak la sling ni ms nk kendong ank dia
pakcik aku ckp mcm india jer hahaa

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir