Tuesday, August 3, 2010

LOST & FOUND

Ahad lepas lepak kat JUSCO Setiawangsa....My main reason nak bawak Ryan kat PlayCentre...Bagi dia enjoy dgn dunia bebudak dia...sian...kalo di rumah...layan dvd je la...cerita Ultraman, Toys Story & Upin Ipin....repeat 40 kali pun x de hal lah bg dia...aku le tension...sbb x tau berite terkini hiburan sensasi...x de can malican nak layan Buletin Utama ke..Nona ke...Back up Plan ke...sungguh tidak dapat menghapdate diri ini...

OK...sambung balik kesah Ryan di Play Centre...

Ryan sangat lah gumbire...main x hengat dunia OK! Aku tengok dari jauh je la...dalam dok perati tu..TIBA2...Ryan hilang!!! Aku agak panik...Aku tawaf satu playcentre tu bg memastikan dia x keluar dr kawasan yg berpagar comel itu...SAH!!! Ryan hilang!!! Aku tawaf lagi...dan lagi..dan lagi...Mmg panikkkkkkk.....

Aku berhenti dr tawafan itu...Aku dok memerhati keadaan sekeliling...ler..rupe2nye dia dgn tenang dok main video game OK!! bukan reti pun...saje je dok menggodey joystick tu...ishh...lega lah nampak dia dgn tenang duduk situ menikmati video game yg ntah reti ke tidak mengaplikasikannye....

tgk le tu..rilek je..Mama dia yg meroyan mcm org gile dok mencari dia...

Itu satu hal lah....Lepas adegan Lost&Found tu...En. Suami telah memberi cadangan supaya aku pergi beli barang baby kat 1st Floor Jusco tu...tmp brg2 baby tu berdekatan plak dgn play centre..game version berdigital/bermachine....kena ada token le game mcm tu...tp x brp sesuai dgn umur Ryan...Penah le layan game kat area situ...bukan dia reti pun...x abis main game tu dah nak main game lain plak...huru hara jdnye...
Penah sekali aku main game baling bola ala2 basket ball tu..hahahahaaa...bukan dia baling kat basket tu..dia gi baling keluar terus dari situ..sampai bawah2 kaki org...ala2 football plak kan..? *muke kelat malu rase nak pengsan jauh2 dr situ*

So nak bg plan smooth le kununnye...Aku pun menerima sebulat suara dgn idea yg bernas dr En. Suamiku itu...So...aku pergi utk membeli brg baby dgn berbekalkan si Mukhtar..heheheee...Mukhtar aku bawak skali la...Ryan plak...En.Suami yg jaga...Aku pun berlalu dgn rase gembire kerana leh le layan baju or toys baby kat situ...selepas membeli serba sedikit sambil berwindow shopping...aku pun terus menuju ke play centre dimana Ryan bermain-sukeria...
Rupe-rupenya En.Suami & Ryan kat luar sambil menunggu aku...Peliknye...?Tadi aku ajak si Ryan balik kemain susah & payah...

Menurut cerita En.Suami, semasa aku berjalan ala2 pendekar *brutel* utk membeli brgan baby...Ryan telah keluar dr pagar comel bahagian belakang..kerana dia telah nampak aku bersama2 Mukhtar naik 1st floor..FYI, Ryan mmg x boleh tgk Mukhtar bersama aku sahaja *sdg berbangga*..sgt cemburu....tu pasal aku x perasan, bile masa dia nampak & ikut aku...En.Suami mmg agak terlepas pandang lah...sehingga Ryan berjaya naik ke 1st floor dan sgt bernasib baik ada seorg staff JUSCO itu mcm tau anak sapekah Ryan ini..hahahaaa..mcm selebriti je..*diameter lubang hidung membesar*....dan telah mengumpan Ryan dgn kinder buenos yg version ada mainan tu...En. Suami terus menuju ke 1st floor dan terpaksa mengisi borang LOST&FOUND...heheheee....x pasal2 ada record anak ilang kat JUSCO...cehh!!!

sungguh x prihatin parent Ryan ni...kan?

***Terima kasih kepada staff JUSCO jasamu tetap dikenang...

1 comments:

The Womanish said...

nasib baik jumpa....
iiissshhhh ryan ni, nasib baik mama tak kena stroke...sia-sia mulut mama senget! hihihiiii...

memang tak boleh leka budak2 ni, sesaat je boleh hilang.

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir