Thursday, December 2, 2010

1.4.3.2

Semakin hari semakin cepat masa berlalu...2-3 hari lagi kita akan menyambut tahun baru Hijrah...Awal Muharram...Di mana tahun ni berlaku peristiwa Nabi Muhammad SAW berhijrah dari Kota Mekkah ke Kota Madinah...perghh...rase mcm Penceramah Bebas lak...heheheee...Awal Muharam adalah jatuh pada hari Isnin (06.12.10) malam Selasa ya...iaitu setelah masuk waktu Maghrib...Kita digalakan berdoa pada akhir solat...Doa Akhir Tahun pada solat Asar & Doa Awal Tahun pada solat Maghrib...Bersama-samalah kita berdoa dalam menempuh hari-hari mendatang di dunia yang hanya sementara ini...Pada 10 Muharram pulak merupakan hari Asyura yang mana banyak peristiwa & keajaiban berlaku pada hari tersebut...try tengok  sini - sini  pastu korang try google lagi...cari le lagi info...kalau belah Pantai Timur diaorang akan buat bubur Asyura secara marathon...hehehee...seronok kan? masih menebal semangat bergotong-royong tu....Jangan lupa doa akhir&awal thn...peringatan untuk diriku jua...Selamat Berhijrah ke Tahun Baru...Sesungguhnya yang elok itu dari Allah & yang kurang elok tu dari diriku sendiri...Mohon maaf jika ada tersilap type, tersilap komen, tersilap shoutbox, tersilap entry & tersilap link....Aku harap tahun baru yang akan menjelang tiba ini adalah lebih baik & dipermudahkan dari tahun2 yang sebelumnya...Amin...

0 comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir