Monday, December 27, 2010

motif contest

Korang suke x join contest? Aku baru2 ni le terjebak dalam dunia ber'contest'an...Ada kata nak up tracffic...ada kata nak cari kenalan blogger...ada kata...nak bagi ramai 'follower'...ada kata nak promote on9 business...macam2 kan? Tapi bagi aku adalah untuk mengisi masa lapang...ye la...kekadang nak buat entry, tapi x de idea...apalagi gua layan contest lah..dah le anak2 aku taksub bergambar....carik gambar yg agak2 kena mengena dgn syarat pertandingan tu...join terus...senang kan?Kekadang ada gak suara2 sumbang cakap..."ellehh...mentang2 anak dia comellll....." pada aku nama je bebudak/baby mesti comel...menang kalah adat pertandingan...lagipun suka2 je pun...Tapi secara jujurnya aku join contest kat dalam blog ni adalah sebab:-
  • x de idea nak buat entry..kang entry aku bersawang sementara nak cari idea..baik aku join contest...kan?
  • nak habuan free...sapa x nak weii hadiah..semua orang suke dapat hadiah....
  • dapat kenalan baru...yang boleh kongsi pengalaman ke..info ke...
  • saja nak mengkreatifkan diri...
Tapi, x semua contest aku join....aku tgk syarat pertandingan dgn hadiah yg ditawarkan..berbaloi ke x...sbb kekadang syarat pertandingan agak menyusahkan bile tgk hadiah ciput je...bukan le berkire ke ape...tp usaha utk spend time kat syarat pertandingan tu hagak2 lah...nak jd follower pada kaum kerabat adik beradik ipar duai...nak dekat 10 link kena follow...dah le tu nak kena LIKE kat FB plak...aku bab2 like kat FB ni mmg x bleh blah...aku kalo nampak je syarat pertandingan kena LIKE kat FB gua terus surrender...pastu nak kena tag member2 plak....aduhaiii.....
Aku paling gemar contest yang menguji kekreatifan dalam rekaan...contoh design bday card ke...design banner ke...design header ke....i loiiikeeee......tapi tgk masa lah...kalo bz x dapek nak join....Korang kalo ada blogger buat contest tu inform aku...mana tau aku sempat nak join...

Apepun aku enjoy je dgn contest yang ada walaupun x menang...at least ada kenalan..kan? Selamat Ber'contest'an ya!

3 comments:

Iman's Umi said...

Ye btl, sy klu susah bangat rules nya, x buatla contest tu. Buat apa nk kena follow org byk2 semata2 nk join contest sbb sy lbh suka follow blog yg sy sukai...

Skrg dh x rajin nk join contest.

:: cadbury :: said...

aku pun kagu dgn ketabahan ko join contest ni ujee
maybe sbb bab2 kretip2 ni jd darah daging ko..ko xde mslh la
btl la tu drpd tgu idea dtg x dtg2 penuh sawang la blog ko (ini ko yg kata hahaha)
kalo ko nk bnyk idea, ko jadi cekgu mcm aku..sah2 bnyk sharing info
sampai x tersharingkan..
ape2pun xkesahlah janji tu hoi kita, kita x kaco org...

ibu_Arifa said...

saya pun tak suka kalo yg kena paksa kita 'like' kat FB tu.. terus saya tak jadi nak join..

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir