Tuesday, December 21, 2010

perlekeh & persenda

Ada seorg mamat ni cerita...aku dengar2 kambing je....

" Pergh...Pak Arab tu..walaupun dia minum air haram tapi bila masuk waktu solat dia gi solat...aku respek lah..."
er...PAHAL lak nak respek...aku ni bukan le pandai sangat bab2 agama...tapi aku mmg x bleh blah statement macam tu...solat tapi still minum arak..something wrong somewhere kan? pada aku dia seolah2 MEMPERLEKEHKAN SERTA MEMPERSENDAKAN HUKUM ALLAH...aku mmg x bleh dengar le statement yang seangkatan dengannya contoh----->>>>
kategori muda mudi zaman ini.....
"aku mmg x pakai tudung tapi aku solat x pernah tinggal la..puasa sunat senin kamis pun mmg aku buat selain dapat pahala leh kurus badan..."
" walaupun aku gi clubbing, mabuk, layan estacy...syabu bagai... tapi solat tetap solat...."


kategori seorang artis yang sexy cantik menawan yang sering kedengaran dialog sebegini
" petua nak bagi cantik amalkan mengambil wudhuk...for sure muke u bergetah mcm i....i x gune botox ye...sorry...."
" i baru je balik dari mengerjakan haji..Alhamdulilah...Allah permudahkan segalanya....er...masih belum terbuka hati untuk bertudung tapi kalo dah sampai seru InsyaAllah....dan masih bergiat aktif dalam bidang seni...kalo ada rezeki i nak buat haji lagi..."


kategori pakcik2 plak...
" Aiseyyy...miss satu no. lah.....x de rezeki aku..kalo x mesti 1st prize tu....esok nak try beli TOTO plak lah....4D asik miss je....eh!dah Azan....gi surau jap solat Maghrib..."


itu sebahagian kategori je...banyak lagi kategori yang x dikategorikan....kalo aku nak kategorikan satu persatu satu hari satu malam pun x abis....jadi apa yang dikategorikan itu sama2 lah kita fikir2kan...aku pun bukan nak bertazkirah pada korang sume...tapi sekadar beringat antara satu sama lain...adakah kita dalam kategori itu? Tepuk dada, tanya akal!

2 comments:

cik-terompah said...

adoi.. dah terpesong kot statement drg tuh.. jgn halalkan yg haram..

- GC - said...

memang itu realiti sekarang. bongoks kan.

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir