Thursday, January 13, 2011

catch me if u can

Leonardo DiCaprio dgn  Frank Abagnale Jr (yang real punye tau..)
semalam aku layan cite ni...catch me if you can based on a true story....pada aku yg bukan pengkritik filem terhebat ni, aku suka sangat cite tu....sgt kreatif & bijak!!! kekadang aku selalu terpikir org yg jahat2 ni bukannya bodoh..tetapi terlebey pandai sampai disalahgunakan kepandaian yg ada...biasele bijak yang mencabar minda tapi serius! cerita tu mmg best! dalam usia yang muda dia berjaya menjadi jutawan selama 4 thn...gilekan? dan dia baru berumur 16 thn semasa berkecimpung dalam dunia pemalsuan cek....lama-kelamaan kepakarannya makin terserlah...selambe je cash kan cek palsu...hampir $2.8m dia kibau duit bank...rilek je...aku suka part ni :-

  • FBI (Tom Hanks) berjaya jejak Frank Abagnale Jr (Leonardo DiCaprio), tapi selamba je muka dia ckp yg dia pun perisik...hahahahaa..si Tom Hanks kena tipu hidup2...padahal masa tu kalo dia tangkap mmg dah boleh sangat....
  • Barry Allen tu nama yg diperkenalkan pada FBI tu...si FBI tu mmg x tau bahawasanya Barry Allen tu nama watak dalam komik Flash..hahahaa..(ceh...aku pun x tau..huahuahuahuaaa...)so bile dia dpt tau, lagi le dia hangin..sbb yang dia dok investigate tu adalah seorang remaja..budak2 hingusan...huhuhuuuu...selambe je kan Frank tu bodoh2 kan dia..hahahhaaa....
  • Ada sorang minah ni syok kat Frank sebab mamat ni pkai keta mewah...dressing pun masa tu hensem gile mcm James Bond...minah ni prostitute so minah ni dok offer diri brp nilai dia kalo si Frank ni nak one night stand...si Frank offer punye offer finally $1000.00...yg bestnye cek yg dia buat tu x de nilai tu..yg ada $1400.00...minah ni selambe je kuarkan $400.00 bg balance kat mamat tu...buta2 mamat tu dpt duit...dah le dpt one night stand...ditambah plak dpt duit..hehehehe...bongok kan minah tu?
  • Ha! lagi satu masa dia call mamat FBI tu kan..dia bgtau le yang dia berada di hotel bla..bla..bla..bilik no. bla..bla..bla..tp mamat FBI ni x caya..dia kate jgn perbodohkan dia...hahahaa..padahal mmg betul pun dia kat lokasi tu....ckp betul pun x caya!
  • Part dia jd Doktor mmg x bleh blah...hahahhaa..termuntah2 tgk kaki patient tu berdarah2...lawak siut...dlm hati ada taman....eh..tp dia mmg romantika de amore pun...
  • Masa dia berjaya menambat hati seorg pompuan, dia mmg bgtau perkara sebenar kat bapak pompuan tu...yg mana dia x de apa2...dia bukan doktor or lawyer...tapi bleh x bapak awek dia kate yang dia tu seorang lelaki yang romantik...hahahhaaaa...cakap perkara betul pun org x caya..hahahaa..
  • Korang imagine usia remaja mcm dia, selambe je dia merantau negara lain...merata tempat tu..atlanta, peranchis, new york, mana lg ekk...x hengat aaa...
  • Masa kena tangkap usia dia 19 thn yang mana pada usia tersebut dia dah ada kilang cetak cek palsu sendiri..hahahaa..hebatkan?
  • tapi pihak FBI sgt kagum dgn kehebatan Frank dalam menganalisa cek palsu ni..selambe je dia identify cek tu satu persatu....mmg pakarlah!
  • sekarang dia boleh duduk goyang kaki dgn menjd penasihat dlm menghasilkan cek yang selamat lagi payah nak dipalsukan...
kesimpulannya, x semua org yang melanggar undang2 or penjenayah tu semua x boleh digunapakai, kalo kena caranye boleh berkhidmat untuk negara tu...sgt kagum dengan Frank Abagnale Jr! er...er...OK! OK! aku agak ketinggalan sebab baru tau cite ni...hmmm....

0 comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir