Tuesday, January 11, 2011

facebook dah jadi face-off

apa jadi ni?15 mac 2011 facebook akan ditutup..?ye ke? anda pasti? dengan alasan si Mark Zuckerberg tu stress..x de life...x leh nak kontrol jiwa...hehehheee..selama ni yang dia set up FB bagai nak rak x le plak stress...mcm x caya je...dapat duit berjutabilion  melalui FB tup!tup! nak stop!logik ke..? msti ada sebab musabab yg x dpt dielakan ni...kalo rumours OK..fine...tapi kalo betul?
gembira le si mySpace, friendster & tagged sebab competitor terhebat dah tarik diri...hehehe..Anyway, kalo betul FB ditutup mesti berkaitan agama...logik x apa yang aku fikirkan? hmmm...aku menganalisa atas dasar sendiri lah..x de kena mengena dgn yg ada FB mahupun yang x de laptop...kenapa aku katakan agama menjadi sebab utama...ok...ingat x princess diana mati accident before dia nak kawen ngan jutawan arab yang kaya raya tu...si dodi alfayed...kan? er...kalo dia nak kawen ngan mamat tu dia kena convert Islam kan? ok yg paling terdekat si michael jackson tu katanye dah convert Islam kan? tapi umur x panjang...dan mereka ini merupakan satu role model yang paling berpengaruh dalam apa jua keputusan/tindakan yang mereka lakukan....keputusan mereka mampu merubah seluruh dunia...hmm....ntah2 si Mark Zuckerberg pun dah convert Islam kot...hehehe...mana nak tau...para Yahudi takut lah kalo dia convert Islam lagi senang lah ajaran Islam disebarkan melalui FB...kan? kalo lah betul...Alhamdulilah Syukur!berjutabilion pahala yang si Mark Zuckerberg dapat...dan pahala yang berterusan plak tu....mudah-mudahan jangkaan aku ni benar belaka...chewah! rase diriku mcm pakar analisis sosial network plak...hahahaaa...tapi kena mengena ke cite princess diana & michael jackson dgn si Mark Zuckerberg? korang pandai2 le hubungkaitkan sendiri ekk...

2 comments:

:: cadbury :: said...

ade relevannya ape yg ko katakan tu ujee :)

The Womanish said...

aku pun tgh tulis benda2 fb ni gak, tapi almaklum mak bz nyah, separuh jalan je...nanti esok2 siap aku post.

apa ko ckp tu ada connection gak kalau betul dia masuk Islam ler, kalau tak, maknanya dia dah kaya raya, malas dah nak buat keje, nak pi melancong je...hahahhahaaaaa

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir