Sunday, January 23, 2011

first giveaway salam santun


salamsantun.com telah menganjurkan first giveaway
jom join sini
tarikh tutup 18.02.11
'salamsantun' merupakan online business yang diusahakan oleh  Rabiatul Adawiyah Binti Ismail iaitu menjual pakaian~~>> kemeja labuh dan blouse muslimah (bercirikan Islam)
ini bermakna pakaian tersebut mementingkan aurat wanita
koleksi blouse/kemeja yang dijual adalah berlengan panjang dan labuh melebihi paras punggung. Fabrik yang digunakan adalah dari cotton/kapas yang bermutu tinggi dan selesa apabila dipakai....pakaian yang dijual adalah sesuai untuk bersantai, ke pejabat serta ke kuliah khususnya utk pelajar yang masih menuntut di Kolej/Universiti.
kebanyakan blouse yang dijual di pasaran tidak memenuhi kriteria kita sebagai Muslimah dan sebagai Muslimah, kita masih boleh untuk menggayakan blouse/kemeja dengan cara tersendiri selagi aurat ditutup.
gambar menunjukan sebahagian rekaan blouse/kemeja di pasaran mempunyai potongan badan, singkat, agak ketat serta berlengan pendek
salam santun.com menjual blouse/kemaja dengan pelbagai rekaan dan warna untuk para Muslimah yang mementingkan aurat sebagai tuntutan Islam
antaranya ialah:
blouse bersulam : sangat cantik dengan rekaan sulam yang ringkas dan kemas

blouse bercorak : corak yang terkini

kemeja plaid : menonjolkan imej ramaja & kasual

blouse plain : sesuai untuk semua golongan dengan penampilan warna yang segar & ceria
TETAPI
dalam banyak2 rekaan yang ada, aku gemar blouse di bawah ni
sweet kan pink karer? * mode gedikkss... *
Labuh dan Longgar sudah semestinya keutamaan dalam rekaan kedai ini....kalo ketat kang dah mcm sarung nangka plak kan?maklumlah...aku ni kategori perempuan 'SIHAT'...tp x le sesihat mcm dlm gambar kat bwh tu ya...hrp maklum....hehehee...choiii!
sarung nangka pun x pakai seketat itu...huhuhuhhuuu....kredit for mr.google
lagi satu..rekaan butang yang tersembunyi tu berfungsi untuk para ibu yang masih breast feed baby....x perlu lah nak selak2 kan..bukak 1-2 butang pun dah memadai untuk breast feed baby....aurat pun terpelihara dari orang lain...

selain dari segi praktikal untuk si pemakai...rekaannya juga modern & ringkas...lipatan kecil pada bahagian dada yang dijahit dgn kemas serta tersusun memberi satu sentuhan yang sukar tetapi kemas & teliti hasilnya
warna juga memainkan peranan dalam rekaan blouse ini...menjadikan mood si pemakai ceria dan segar 
yang paling istimewa mengenai kedai online ini ialah sekiranya saiz yang dibeli tidak muat, owner bermurah hati memberi masa 3 hari untuk memaklumkan kepadanya sekiranya ingin membuat sebarang pertukaran dari segi saiz...dengan syarat baju tersebut mesti dalam keadaan baru...
sekiranya ingin tahu lebih lanjut :-
email : salamsantun@yahoo.com
sms : 6017-3118280
saranan dan cadangan untuk salamsantun.com ialah:
aku rase tiada sebarang cacat celanya...sempurna pada mataku ini...gambar baju ditunjukkan satu persatu..dengan sekali klik terus boleh tengok detail baju tersebut..sangat mudah & pantas untuk pelanggan memilih rekaan yang ada
background layout white..i likeee...secara automatiknya akan lebih menyerlahkan lagi produk yang hendak dijual...header pun ringkas tapi padat dengan info sudah memadai namun begitu header masih boleh di upgrade sekiranya mahukan kelainan & bertambah menarik...
sesiapa berminat nak join GA ni
sila klik sini
tarikh tutup 18.02.11
nota kakitgn : sumber gambar adalah dari blog penganjur dan mr google...tq!

1 comments:

salamsantun said...

Terima kasih ye sudi join giveaway ni. Good luck :)

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir