Wednesday, May 4, 2011

' marton '

Ryan mmg agak lambat & pelat dr segi pertuturan...tp so far setiap arahan yang diberi mmg dapat dilaksanakan dgn jayanya...heheheee...walaupun kadangkala memerlukan lontaran vokal yang agak tinggi frekuensinya...hahahhaaaa....

Suatu hari, En.Suami bersiap2 nak keluar pegi beronggeng dgn member2 dia...so seperti biasa Ryan akan bertanya kepada En. Suami....
Ryan : Papa nak gi mana?
Suami : Papa nak work...
Ryan : Papa nak marton...
Suami : Ok nanti papa belikan robot...
Ryan : Bukan bobot...marton lah...
Suami : Er...Marton..? Apa marton...?
Ryan : Marton...( sambil buat aksi mendepakan tgn  ke atas seolah2 memohon doa...)
Suami : Mama...Marton tu ape?
Aku : Erk...Marton? Ntah...Ryan, mana Marton? tunjuk mama...
Ryan : Ishhh...Marton...Marton! ( sambil mengulangi aksi tadi..)
Aku : Marton tu ape? ( suaraku mula meninggi...hahahaha...)
Ryan : Marton! (sambil menjerit & buat muka fed up....hahahaaa..)
Aku & Suami pandang sesama sendiri kunun2 buat2 tau..padahal sampai skrg ni aku masih mencari2 apakah MARTON...robot ke..? makanan ke..? nama perwira ke...? fenin....

Dan kekdg dia main sendirian terpacul dr mulutnye sebutan 'MARTON' yang akan membuatkan aku ingin sgt2 tau apa itu 'MARTON'....korang rase ape ekk...? aku&suami dah abis pikir dah ni...mmg kebuntuan melanda...dah nak dekat 2 minggu ni...dah mcm misteri nusantara....hahhahaa....

" ish...marton!marton!marton!...tu pun x tau ke..."
(mcm ni la kalo dia buat muka fed-up dia...hahahaa...)

3 comments:

Fieza said...

kadang2 macam tue la kerenah anak kita kan..bila pelat jer kadang2 kita tak faham aper dia cakap. Macam my son dia akan buat samapi kita faham guna macam2 cara la..he..he..

The Womanish said...

Aku pulak tak puas hati nak pikir amenda marton tu.
Siap tangan mcm berdoa tu...misteri betul ni.

iedha_f said...

apa kata ko laki bini anak beranak lari marathon pikirkan masalah nie? hahaha........

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir