Wednesday, June 27, 2012

Sugarscarf in d' house....

sugarscarf...apa tu?
tanpa byk type...sila lihat dibawah...
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v
v


dalam erti kata lain

malaysian online hijab store
kalau dah 'SUGARSCARF' memang perihal wanita lah web ni...


wanita muslimah yang tidak ketinggalan dalam berketrampilan walaupun berhijab...
zaman dulu, kalau imej berhijab je..mesti susah dpt keje lah...susah nak masuk tv lah...susah nak beraktiviti lasak lah...duduk dapur je sesssssswaiiiii...oooo..pelisssss.....(dgn gedik..) macam2 lah alasan yang menghadkan segala aktiviti wanita yg berhijab ni...
tapi sekarang tidak lagiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii.....no!..no!..no!....(sambil jari telunjuk kekirikekanankekirikekanankekirikekanan..hehehehe..)


sebab musababnya


pertama : dengan berhijab anda boleh duduk sama rendah & berdiri sama tinggi dengan artissss....
artis Yuna & Hana (duduk) yg lain berdiri..so x sama rendah & tinggi lakan?hhehehehe...
kedua : dengan berhijab anda masih boleh lepaking dengan rakan taulan sambil berchit chat & berphotoshoot tanpa rasa was2...hehehe..dah mcm iklan ubat gigi...
tgk tu...with Maria Elena (pis yo!)....mmg kacau bilau la cafe tu nanti...hehehhee..
ketiga : dengan berhijab anda juga boleh menjadi model untuk sesetengah komersial/iklan tanpa perlu merubah imej Muslimah anda...
credit pic dr FB Sugarscarf
keempat : dengan berhijab anda masih boleh bersantai2 di tepian pantaiiiii......dgn angin sepoi2 bahasa....
credit to Sugarscarf for this pic. sesuai kan imej Eyqa tu for picnic...
dipendekkan cerita macam2 aktiviti lah boleh untuk mereka yg bertudung...jgn jadikan alasan bertudung punca segalanya.....terlupa sudah..aktiviti lasak pun boleh gak...kan? panjat gunung..turun gunung..redah hutan...rock climbing...flying fox....etc.


selain motif2 kat atas tu...ada lagi kenapa anda patut shopping kat SUGARSCARF ni....


pertama : rekaan tudung serta 'tops' yang 'modern' & segar....tarik napas...turun napasss...tarik napass...turun napass...segar kan?
channntheeekkkkkkk kan.....mmg angau lah kalau tgk rekaan from SUGARSCARF x caya sila klik SINI...amacam? angau x?hehehe
kedua : berkualiti...material kain serta perincian jahitan yang sgt kemas dan teliti...alamak...gua x de DSLR lah..mcmana nak snap detail2 kan? tapi percayalah...x rugi beli berhabisan...


ketiga : jahitan manik adalah pada rekaan tudung adalah buatan tangan (handmade)...mmg kelasssss tauu...sapa sanggup ngadap mende ni nak jahit seketul..seketul...seketul...dah le kecik2 manik tu...ketelitian, kemahiran serta ketajaman mata perlu ada untuk menghasilkan jahitan manik ni...
tgk jahitan maniknya...kemas & teliti....teruja seketika...


keempat : harga yang berpatutan...sbb apa aku kata berpatutan...sbb buatan tangan memerlukan tenaga kudrat dr seseorg yg sgt berkemahiran dlm penghasilan tudung yg menarik...bukan mudah beb...tau nak murah je...kalo nak murah buat sendri la...baru tau penat lelah menyiapkan tudung tu...




kelima : ada tutorial macamana nak menggayakan teknik2 hijab yg menarik...
teknik V-style...
keenam : ada tips untuk penjagaan tudung...baik hati betul SUGARSCRAF ni...x kedekut ilmu....
cara 'iron' awning tudung...
ketujuh : owner SUGARCRAF sanggup berhabisan untuk menghasilkan kualiti gambar yang terbaik untuk dipertontonkan kepada seluruh pelanggannya di serata dunia....model cun (kena upah model )...gambar 'sharp'(skill photoG)...make up lawa (mak/pak andam pro)...graphic simple (graphic designer yg kreatif..)...mmg mantap lah...thumbs up!!!
salah satu gambar untuk halwa mata...cun kan? secara x langsung kita rasa mcm kita je model kat gambar tu kan..???hehheee...lps tu laju2 nak order...
bukan itu sahaja...kalau baca kat t&c ada diskaun beb...ye lah...kalau beli banyak...bayar cepat...x menyusahkan....mestilah ada habuannya...sbb memudahkan serta melancarkan urusan jualbeli yg dibuat...so..dapatlah diskaun...bestkan? SUGARSCARF ni mmg murah hati betul...


dah lah tu untuk kepentingan bersama SUGARSCARF dengan idea kreatif & baik hatinya telah menyediakan kotak khas utk pembeli tudung yg ber'awning' agar tidak rosak bila sampai ke tgn pembeli...sesetengah penjual...nasib ko lah...janji sampai kat ko sudeyyyy...ada aku kesah..? boleh gitu? no!..no!..no!....(sambil jari telunjuk kekirikekanankekirikekanankekirikekanan..hehehehe..) x baik tauuuuuuu.....jual kena ikhlas bukan nak untung semata2....pesanan khidmat masyarakat ini ditaja oleh SUGARSCARF..heheheh...


oklah...rasanya dah berjela-jelir entri ni...


nak bagi puas hati korang pergilah kat kedai ini secara realiti bukan alam maya...im ok je di alam maya...mak x kesahhhhhh....kang pegi kedai lari bajet ai tauuu......dok syok memborong...hehehheee...maklumlah...tudung depan bijik mata je...sessi merembat je lah kan...hehehe..


ALAMAT KEDAI SUGARSCARF
12A (tingkat atas), 
JALAN PLUMBUM Q7/Q, 
SEKSYEN 7, SHAH ALAM 
(BELAKANG JAKEL SEKSYEN 7, Depan parking Lot , 
Tingkat atas sebaris pearl haya, fareeda)

bersih & kemas concept..warna pastel...warna2 tudung tu yg menceriakan...
Jgn datang sesuka hati laki mak tiri jiran sebelah rumah ko ya...ada waktu beroperasinya..sila lihat di bawah...

OPEN HRS : 11.30 AM UNTIL 9 PM TUESDAY UNTIL SUNDAY 
( EXCEPT MONDAY CLOSE) 

so...for owner EYQA SULAIMAN...selamat maju jaya dengan SUGARSCARF. semoga hijab kamu menjadi inspirasi kepada seluruh umat manusia dia alam maya ini...amin...

hijab for me...hijab for us...

anyway, thanks for reading!

p/s : all pictures credit to SUGARSCRAF

0 comments:

 

Blog Template by YummyLolly.com - RSS icons by ComingUpForAir